Romige soep van bloemkool

Je hebt geen room nodig om je soep een romige textuur te geven. Zelfs geen plantaardige room. Met wat aardappelen lukt het even goed.

Ingrediënten (voor 5 porties)

  • 1 bloemkool: in roosjes
  • 1 dikke aardappel (of 6 krieltjes): in stukken
  • 1 grote ui: grof gesneden
  • 3 teentjes knoflook: grof gesnipperd
  • 2l groentebouillon
  • 1 laurierblaadje
  • 2 el mosterd
  • olie om te bakken

Recept

Verwarm de olie in een grote soepkom op een matig vuur. Fruit de ui en knoflook tot ze beginnen te bruinen. Voeg de aardappelen, bloemkool, bouillon en het laurierblaadje toe. Laat koken tot de aardappels gaar zijn. Verwijder dan het laurierblaadje en mix te soep. Meng er tenslotte de mosterd door.

Smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *