Vierkante koekjestaart

Als ik zotjes ga, dan ga ik ook wel all-out zotjes. Dit decadent dessert is uiteraard geïnspireerd door koekjestaart. Maar dan beter. En meer.

Echte vreetzakjes als ik krijgen er gerust een volledige portie van op, maar normale mensen zullen hem waarschijnlijk liever delen met iemand. Of het hoofdgerecht overslaan en gewoon dit eten.

Ingrediënten

  • 3 studentenkoeken (Delacre)
  • 50 g boter
  • 50 g poedersuiker
  • Soja macchiato (Alpro)
  • Bresiliennenootjes of andere decoratie

Recept

Mix de boter en de suiker tot een egale substantie. Als het wat moeilijk gaat —lees: je bent vergeten de boter vooraf uit de frigo te halen— dan kan je de boter even lichtjes opwarmen in de microgolf. Doe dat wel op lage kracht, anders zit je dadelijk met een gesmolten plasje bubbelende boter.

Zorg voor een stevige, maar verplaatsbare ondergrond voor je taart. Eventueel kan je ze meteen op het bord maken waarop je ze gaat serveren.

Drenk het eerste koekje in de soja macchiato. Leg het op een bord. Smeer hierop een laagje van de botermix. Doe dit ook voor de twee volgende koekjes. Zo bouw je een stapeltje koek, mix, koek, mix, koek, mix. Bij een klassieke koekjestaart laat ik het onderste koekje meestal droog, om een stevigere bodem te hebben, maar dat is hier niet aan te raden. De koeken zijn zo dik, dat je er dan niet meer met je vork doorkan.

Als je aan het einde nog wat botermix over hebt kan je deze op de zijkanten van het torentje smeren. Of gewoon de kom leeglikken… Strooi bovenop de toren de bresiliennenootjes.

Zet het geheel nog een paar uurtjes in de koelkast voor je het serveert.

Smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *