Quesadilla’s

De beste aankoop ooit voor mijn keuken, was een contactgril. Ik gril echt alles wat niet vloeibaar is. Zoals bijvoorbeeld deze Mexicaanse croques, beter bekend als quesadilla’s.

Voor de mensen die (nog) geen contactgril hebben, is er ook een alternatieve methode om ze in de pan te bakken.

Ingrediënten (2 porties)

  • 4 tortilla wraps
  • 1 blik van 425g witte bonen: uitgelekt
  • 125g mozzarella: in plakjes of reepjes
  • 125g belegen geraspte kaas
  • 1 rode peper: in fijne reepjes
  • 1 teentje knoflook: gesnipperd
  • 1 sjallotje: grof gesneden
  • 2 el zure room
  • 1 el citroensap
  • peper en zout
  • olie om te bakken (enkel voor de methode in de pan)
  • guacamole of extra zure room (naar keuze)
  • (rauwkost voor een slaatje)

Recept

Verwarm de olie in een matig warme pan. Fruit de ui, knoflook en pepers hierin. Als ze mooi bruin zijn, doe je ze met de bonen, het citroensap en de 2 el zure room in een kom. Pureer en breng op smaak met peper en zout.

Beleg een helft van de wraps met de puree. Zorg dat je ongeveer een centimeter van de rand afblijft. Leg op de puree de mozzarella en bestrooi met de belegen kaas. Maak de randen van de wrap een beetje nat (met water), plooi dicht en druk de randen goed tegen elkaar aan.

Op de gril

Grill de wraps een drietal minuten op de contactgril, tot de kaas lopend wordt.

In de pan

Bak de gevulde wraps met een beetje olie in de matig hete pan. Draai halfweg om, zodat ze aan beide zijden goudbruin zijn. Mijn pan is vrij klein, dus ik moet ze allemaal apart bakken. Je kan ze rustig laten opstaan terwijl je de eerste portie al naar binnen werkt. Ze branden niet snel aan.

Serveer met guacamole of zure room, al naargelang wat je zelf het lekkerste vindt. Zonder extra saus zijn ze ook lekker en vooral veiliger om in de zetel voor de tv op te eten.

Je kan er ook een rauwkostslaatje bij maken als je ze als hoofdgerecht eet.

Smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *