Gepofte aardappel met pikante bonensaus

Als je de aardappels zoals ik in de microgolf klaarmaakt, dan is dit gerecht op een kwartiertje klaar. Inclusief het opentrekken van het blik. Voor een ovengepofte aardappel zal je iets meer geduld moeten hebben.

Ingrediënten (2 porties)

  • 2 dikke aardappels (zo dik als je denkt dat je opkrijgt)
  • 425g rode kidneybonen uit blik: uitgelekt
  • 200g cottage cheese
  • 2 el zoete chilisaus
  • 2 tl komijnzaadjes
  • olie om te bakken

Recept

In de microgolf

Snij met een mes een kruis in de aardappels en leg ze in een ovenvaste schaal. Zet ze 10 minuten in de microgolf op volle kracht. Draai ze halfweg om. Prik er na het microgolven even met een vork in om te testen of ze wel gaar zijn. Zoniet zet je ze er nog eens 5 minuten in en herhaal tot ze gaar zijn. De totale gaartijd hangt af van de dikte van de aardappels. Als je het sneller wil doen gaan, kan je meerdere kleine aardappels nemen, in plaats van één grote.

In de oven

Verwarm de oven voor op 200°C. Laat de aardappels er 45*60 minuten in garen.

Terwijl de aardappels in de microgolf of oven zitten, maak je de saus klaar. Verwarm de olie in een pan op een matig warm vuur. Rooster er kort de komijnzaadjes in. Doe er dan de bonen bij. Laat ze even opwarmen en meng er dan de cottage cheese en chilisaus bij.

Giet de saus over de aardappels om te serveren.

Smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *