Romige wokschotel met broccoli en oesterzwam

Kokoswok is mijn favoriete vegan junkfood. Door de mix van kokosmelk en bouillon krijg je een overheerlijk romige saus. En omdat je niet 100% kokosmelk gebruikt, smaakt het ook niet overdreven kokosachtig.

In theorie is dit recept voor 2 à 3 porties, maar ik vreet er altijd veel te veel van, waardoor er bijna niets meer overblijft voor de volgende dag.

Opgelet, kokosmelk is geen health food en bevat behoorlijk wat verzadigde vetzuren. Dit is dus wel degelijk junk food. Als je er te veel van eet, zal je dat zeker merken op de weegschaal.

Ingrediënten (2 à 3 porties)

  • 1 ui: in ringen
  • 1 stronk broccoli: in kleine roosjes
  • 200g oesterzwammen: in reepjes
  • 15 kerstomaatjes: in vier delen
  • 140g ananas: in kleine stukjes
  • 200ml kokosmelk
  • 300ml bouillon
  • 250g wokmie
  • Olie om te bakken

Recept

Verwarm de olie in een matig warme wok en fruit er de ui in. Als de ui bruin begint te worden, zet je de wok op een hetere stand en voeg je de broccoli toe. Roerbak tot de broccoli een tint donkerder groen geworden is en voeg dan ook de oesterzwammen toe. Roerbak nog twee minuten. Voeg dan de kerstomaatjes toe en roerbak nog een minuut.

Voeg de kokosmelk, bouillon en wokmie toe. Meng alles onder de groenten, zodat alle wokmie geleidelijk aan de kokosmelk en bouillon kan absorberen. Voeg de ananas toe. Blijf regelmatig roeren om de vloeistoffen gelijk te verdelen. Als de wokmie gaar is, ben je klaar.

Smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *