Wortelsoep met gember

Een pittig soepje. Op zichzelf is deze soep niet vullend genoeg om als maaltijd te dienen, dus serveer ze als voorgerecht of eet er een flink stuk brood bij.

Ingrediënten (4 porties)

1 kleine ui: in ringen
1 teentje knoflook: geperst
1,5 cm verse gember: geraspt
4 wortels: in schijfjes
1 stengel bleekselder: in blokjes
7,5 dl groentebouillon
een kop peterselie
1 el mosterd
olie om in te bakken

Recept

Verwarm de olie in een matig warme soepkom en fruit er de ui, knoflook en gember in. Voeg na 2 à 3 minuten de bouillon, wortels en selder erbij. Roer alles goed en breng aan de kok. Dek de pan af en laat het geheel 20 minuten pruttelen.

Voeg de mosterd en peterselie toe en mix de soep met een staafmixer. Voor de afwerking kan je een beetje peterselie apart houden.

Smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *