Tortillasalade

Ja, je zou gewoon de groentjes in de tortilla kunnen steken en er een wrap van maken. Maar ik krijg die dingen nooit echt fatsoenlijk opgegeten zonder de halve tafel vol te smossen met wrapvocht. Bovendien zijn crunchy tortilla’s best lekker en iets gezonder dan de chipsvariant. Dus, go crazy, breek die tortilla en maak er een slaatje van.

Dan kan je ook weer zeggen dat je een slaatje gegeten hebt đŸ˜‰

Opgelet, dit slaatje vult harder dan je zou denken! Het is zeker geschikt als stevige lunch. Als ik deze salade als avondmaal eet, gooi ik er ook nog een blik kikkererwten door om het nog wat vullender te maken.

Ingrediënten (2 porties)

2 tortilla’s
1 groene paprika: in kleine blokjes
1/2 komkommer: in kleine blokjes
250 g kerstomaatjes: gehalveerd
1 kleine rode ui: fijngesnipperd
2 el munt: fijngehakt
2 el peterselie: fijngehakt
olijfolie
balsamicoazijn
citroensap
peper en zout

Recept

Verwarm de grill voor. Als hij goed heet is rooster je de tortilla’s 3 minuten tot ze krokant zijn.

Meng ondertussen in een kom de fijngesneden groenten en kruiden. Breng op smaak met peper en zout. Persoonlijk gebruik ik enkel zout en vooral heel veel ervan. Echt gezond is dat niet, maar bij deze salade smaakt het heerlijk. Idealiter laat je het zout een beetje in de groentjes trekken.

Breek de afgekoelde tortilla’s in stukjes en meng ze onder de salade. Besprenkel naar smaak met olijfolie, citroensap en balsamicoazijn.

Smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *