Linzentaart

Where do you get your protein? From noms!

Peulvruchten zijn de ideale bron van proteïne en je kunt er lekkere taarten mee maken. Voor een nog gezondere maaltijd kan je gewoon de taartvulling maken en die in een paar wraps rollen. Minder vet, maar ook minder leuke foto’s voor op Instagram…

Ingrediënten (1 taart, 3 porties)

  • 225g linzen (Puy linzen zijn de lekkerste)
  • 650ml bouillon
  • 140g tomatenpuree
  • 1 rode paprika: in kleine blokjes
  • 1 groene paprika: in kleine blokjes
  • 2 rode uien: gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook: gesnipperd
  • 10 kerstomaatjes: in schijfjes
  • 1 bladerdeegbodem
  • 2 à 3 el gesnipperde peterselie (10g)

Recept

Breng de bouillon aan de kook en voeg de linzen toe. Opgelet, omdat er zo weinig bouillon aan te pas komt, kunnen de linzen gemakkelijker aanbakken. Roer er dus regelmatig door, zeker naar het einde toe. Laat ze koken tot ze een bruine brij vormen gaar zijn. Het vocht zou bijna weggekookt moeten zijn.

Voeg de tomatenpuree toe en mix tot een egale massa. Voeg dan alle groenten behalve de tomaatjes toe en meng goed.

Verwarm de oven voor op 200°C.

Vorm een kommetje met het bladerdeeg in een bakvorm. Prik een paar keer in de bodem met een vork en vul dan met het linzenmengsel. Leg bovenop de tomatenschijfjes. Laat 40 minuten in de oven bakken.

Haal de taart uit de oven, geniet van de geur en het uitzicht van je kunstwerk en serveer bestrooid met de gesnipperde peterselie.

Smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *