Stevige aspergesoep

Ik luste geen asperges. Tot ik ze een keer at in de Preuverie. Peter kan alles zo lekker klaarmaken dat ik verkocht was. Vandaag de dag maak ik zelfs spontaan aspergesoepen en van die gekkernijen. Wat een avontuur.

Zoals ik wel vaker het geval is bij mijn soepen zit hier geen toegevoegd vet in, maar wel een bergje bonen. Kwestie van de soep goed vullend te maken, maar toch gezond te houden. Als je echt wil kan je de ui eerst fruiten in wat olie, maar ik vind ze ook goed zonder dat te doen, dus waarom zou ik?

Ingrediënten

  • 500g asperges
  • 1 ui: gesnipperd
  • 1,5l bouillon
  • 400g witte bonen uit blik/bokaal
  • Bieslook of peterselie ter decoratie

Recept

Breng de bouillon aan de kook en voeg de asperges en ui toe. Kook een vijftal minuten tot de asperges gaar zijn en doe er dan de bonen bij. Mix de soep glad.

Serveer met een beetje peterselie of bieslook ter decoratie.

Smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *