Supersimpele chocomousse

Het idee dat er rauwe eieren in mijn eten zit, vind ik A. angstaanjagend en B. degoutant. Vandaar dus dat ik graag een veganistische versie van chocomousse wou maken, maar de meeste recepten die ik vond, gebruiken tofu ter vervanging. Het idee van tofu in mijn chocomousse vind ik A. degoutant en B. degoutant. Niet dat ik anti-tofu ben, —integendeel, tofu scramble is het ideale weekendontbijt— maar chocomousse op basis van tofu is gewoon echt niet lekker. Trust me, I tried.

Gelukkig is er een veel simpelere oplossing: vegan chocolade + vegan slagroom = vegan chocomousse! Het recept is bijna foolproof. Het moeilijkste is eigenlijk de vegan chocolade vinden. In de meeste biowinkels vind je die wel, maar in de Colruyt heb ik ooit tevergeefs elk pakje chocolade staan lezen. De opklopbare sojaroom vind ik tegenwoordig helaas enkel nog in grote Carrefours Hypers of Biowinkels.

Opgelet: veganistisch betekent niet dat deze chocomousse gezond is. Dit is een stevige caloriebom. Geniet dus met mate. Hij blijft zeker een week goed in de koelkast. Ideaal dus om elke dag een paar hapjes van te nemen.

Ingrediënten (2 megapotten of —voor normale mensen— 6 porties)

  • 200g (vegan) chocolade naar keuze (bv op basis van rijstmelk)
  • 250ml opklopbare room van Alpro of Soyatoo: goed gekoeld

Recept

Doe de inhoud van het brikje in een grote kom en klop de room op tot hij bijna helemaal stijf is.

Breek de chocolade in stukken en smelt hem au bain marie, of in de microgolf. Als je de microgolf wil gebruiken, zet die dan op halve kracht (500 Watt) en zet de chocolade er 30 seconden in. Roer door de chocolade en zet hem er nogmaals 30 seconden op halve kracht in. Roer opnieuw. Blijf dit doen tot hij goed vloeibaar is.

Meng de chocolade voorzichtig onder de slagroom.

Verdeel de chocomousse in glaasjes of kommetjes (of waar dan ook je hem in wil serveren) en zet minstens een half uur in de koelkast. Des te langer hij in de koelkast staat, des te steviger de mousse wordt.

Lik tenslotte alle gebruikte kommen leeg. Ok, dit is optioneel, maar ik weet toch dat je dat gaat doen.

Server de chocomousse recht uit de koelkast.

Smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *