Afhalen bij Peas

Give Peas a chance…

Ze vragen het zo lief en ik ben fan van de betere woordspeling, dus kregen de mensen van Peas meteen een kans, zodra ik eens kon langsgaan.

Peas is een vegetarische afhaaldienst in de Bronx van Hasselt: Runkst. Dat betekent lekker veel parking voor de autorijders onder ons en makkelijk bereikbaar vanuit het centrum van Hasselt als je met de fiets bent. Helaas werk ik niet in Hasselt en moest ik dus wachten tot ik eens verlof had om Peas te testen.

Althans dat dacht ik toch. Ze omschrijven hun dienst namelijk als vegetarische en vegan afhaallunches, maar toen ik uiteindelijk aan bestellen toekwam, bleek dat je ook gewoon ‘s avonds en op zaterdag kan gaan afhalen. Dat weten we dan weer voor de toekomst…

Hoe werkt het?

Stap 1

Je gaat naar hun mobile friendly website &emdash; ja, ik heb het getest &emdash; en kiest welke hap je op welke dag wil afhalen. Elke dag zijn er twee maaltijden beschikbaar en de ingrediënten staan mooi opgelijst, dus je ziet meteen wat aan jouw eetpatroon voldoet.

Stap 2

Je gaat de maaltijd afhalen. Betalen doe je ter plekke in cash. Je krijgt je hapjes mee in een eco-doos, de dressing apart indien nodig.

Stap 3

Nomnomnomnomnom*.

En was het ook lekker?

Jazeker! Mijn maaltijd bestond uit een kleurrijk slaatje met een honing-mosterddressing en een gratin van zoete aardappel met pindasaus. Intense, rijke smaken. Meer dan ik van het gemiddelde slaatje gewend ben. Ik zou het heerlijk vinden als ik dit soort lunches ook op het werk kon krijgen.

Het leek me wel wat weinig, maar dat kan liggen aan het feit dat er niet zo veel koolhydraatrijke producten in zaten of aan het feit dat ik net van een stevige sessie baantjestrekken in Kapermolen kwam en dus bijzonder veel honger had. Een blik op het menu van volgende week zegt me dat er zeker ook gerechten met meer koolhydraten zijn, dus het zal wel aan mijn onverzadigbare maag gelegen hebben.

Wokgerechten, vegan lasagne, groentenpaëlla, falafel, vegan aardappel ‘Dauphinois’, gevulde paprika’s, … Het ziet er allemaal heerlijk en gevariëerd uit. En nog gezond ook!

En nu hopen dat ze snel een bedrijvenabonnement met levering beginnen.

Waar vind ik Peas?

Mobile friendly website: http://www.peashasselt.be/
Facebook: https://www.facebook.com/PEASHasselt/

* Bestek is niet inclusief, dus als je met je lunch wil gaan picknicken kan je best zelf je gerief meenemen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *