Pastasaus van cashews

Neen dit is geen “kaassaus”, maar oh help is dit een heerlijke vegan pastasaus. Dus wat maakt het uit dat ze niet kazig is? Mijn hersenen kregen in ieder geval zo’n karrenvracht aan happyhormonen te verwerken dat ik niet anders kon dan de tweede portie — voorzien als lunch voor de volgende dag — in één keer mee op te eten.

Ik vind deze saus zowel koud als warm lekker. Meestal warmt de pasta ze sowieso al genoeg op, maar je kan ze ook even extra opwarmen in de microgolf of in een pan.

Ingrediënten (2 porties. Tenzij je niet kan weerstaan en alles in één keer opeet)

  • 4 trostomaten: ontpit en in stukjes
  • een kop cashews
  • een kop basilicumblaadjes
  • 1/2 tl zout
  • 1 lente-ui: in fijne ringen

Recept

Simpeler kan bijna niet: gooi alles behalve de lente-ui in een blender en mix. Lang genoeg tot het echte een sauzige consistentie krijgt. Als je blender het moeilijk heeft met de cashews, zorg dan dat er veel lekker sappige tomaten onderaan komen te zitten. Met een goeie blender is dat vochtig genoeg om het geheel gemixt te krijgen.

Proef of het mengsel smaakvol genoeg is. Zoniet, moet je waarschijnlijk nog wat zout toevoegen. Het lijkt veel, maar het is echt wel nodig. Anders wordt het een flauwe, nietszeggende brei. Sorry zoutarme eters, deze is niet voor jullie…

Meng de saus onder een pasta naar keuze en strooi de lente-ui erover ter decoratie.

Dat was het volledige recept. OEF, gelukkig zijn we daar doorheen geraakt.

Smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *