Oventomaatjes in mosterdsaus

De tomaatjes in deze schotel zijn heerlijk intens van smaak, dankzij de magie van de oven. Als je sojaroom gebruikt, is dit bovendien een volledig veganistische schotel. Met tricolore tomaatjes ziet het er extra feestelijk uit, maar je kan dit ook perfect met gewoon rode kerstomaten maken.

Ingrediënten (1 portie)

  • 1 ui in zo dun mogelijke ringen
  • 1 bakje kerstomaten gehalveerd
  • 100 (diepvries)erwtjes
  • 100ml room
  • 2 el mosterd
  • 1 el rodewijnazijn
  • 1 tl gedroogde bieslook
  • 2 tl gedroogde peterselie
  • peper en zout
  • 100g pasta (tagliatelli, spirelli, penne)

Recept

Verwarm de oven voor op 180°C.

Meng in een ovenvaste kom de mosterd, azijn, room en kruiden. Doe er vervolgens de ui, erwtjes en tomaten bij, kruid met peper en zout en meng opnieuw. Zorg dat de room goed verdeeld is over de ui, erwtjes en tomaten, zodat ze straks niet aanbranden.

Zet de kom 40 minuten in de oven.

Kook net voor het einde van de oventijd de pasta zoals je dat normaal doet. Giet af en meng onder de groenten zodra die uit de oven komen.

Smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *