Veggie worstenbroodjes

Soms wil je gewoon junk food. En soms, heel soms, wil je gewoon een worstenbroodje. Gewoon voor dat nostalgische warme wintergevoel. Helaas ken ik geen enkele zaak in Hasselt die aan mijn veggie worstnoden kan voldoen.

De oplossing? Gewoon zelf maken.

Daar zijn twee grote voordelen aan:
1. Je kan er zelf nog heerlijke extraatjes bijdoen.
2. Aangezien de ingrediënten in vaste hoeveelheden te koop zijn, ben je haast verplicht 5 worstenbroodjes na elkaar te eten.

Moest je om één of andere vreemde reden geen 5 worstenbroodjes ineens willen eten en je hebt geen vrijwilligers in de buurt om je te helpen, dan kan je ook alle stappen doen tot vlak voor de broodjes de oven ingaan en de helft in je frigo steken. Zo kan je er een paar dagen na elkaar van eten. Afhankelijk van de extra’s die je toevoegt, zou je ze ook kunnen invriezen.

Ingrediënten (5 worstenbroodjes)

  • Quorn chipolata’s
  • Kleine vierkanten bladerdeeg
  • Extra’s naar keuze: gesnipperde ui, kaas, ketchup, mosterd, spinazie, paprikablokjes,…

Recept

Verwarm de oven voor op 220°C.

Leg de worstjes in het midden van het bladerdeeg. Als je zoals ik meer worstjes hebt dan bladerdeegvierkantjes, dan ben je uiteraard verplicht om een dubbelworstig broodje te maken. Er is geen andere optie.

Vul aan met de extra ingrediënten naar keuze. Mijn favoriete combinatie blijft kaas, uitjes en ketchup.

Rol de worstenbroodjes dicht. Ik maak graag extra sneetjes bovenop en aan de randen, zodat het bladerdeeg extra crunchy wordt op die plaatsen. Bovenop doe ik nog een paar kruimels kaas.

Bak de broodjes 20 minuten in de oven en haal ze er uit als ze goudbruin zijn.

Probeer je tong niet te verbranden. De ketchup en het worstje zijn bijzonder heet. Je zou toch niet willen dat je deze decadente vorm van zelfliefde niet meer kan proeven wegens afgebrande smaakpapillen. Safety first!

Smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *